Centrul de Tineret „Sf. Proroc Ilie Tesviteanul” din Reșița a fost deschis

22 February 2023 Off By Herea Darius
Centrul de Tineret „Sf. Proroc Ilie Tesviteanul” din Reșița a fost deschis

Joi, 16 februarie, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian și în colaborare cu Colegiul Național „Diaconovici-Tietz”, la sediul din Reșița al Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte a fost deschis cel de-al 16-lea centru de tineret din Episcopia Caransebeșului. Este vorba despre un centru de tineret închinat Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitor al Banatului, dar și al organizației reprezentative de tineret a eparhiei.

Evenimentul a debutat la orele după-amiezii cu un moment de rugăciune de binecuvântare a noului început, săvârșit de către părintele Cristian Rădulescu, în paraclisul amenajat în incinta sediului asociației. După acest moment, părintele Cristian a adresat un scurt cuvânt de bun venit, în care a subliniat frumusețea și importanța faptului că această nouă lucrare dedicată copiilor reșițeni a fost începută cu o slujbă de binecuvântare, îndemnându-i pe cei mici ca întotdeauna să țină minte că „totdeauna lucrul tău să-l începi cu Dumnezeu”.

În cele ce au urmat, George Lepădat, vicepreședinte al ATOR Banatul de Munte, a transmis și el un cuvânt de bun venit tuturor copiilor, voluntarilor și doamnelor învățătoare care i-au însoțit. În același timp, tânărul a povestit celor prezenți despre activitatea asociației în județ, precum și despre motivele care au condus la deschiderea acestui centru de tineret, prezentând, totodată, și tipurile de activități pe care voluntarii le propun spre organizare în acest spațiu. După aceasta, Anita Radics, alături de ceilalți voluntari ai ATOR Banatul de Munte și ai centrului de tineret, au susținut o serie de activități ce au constat în jocuri de cunoaștere, de energizare și socializare, care au reprezentat un real succes pentru cei mici. Totodată, voluntarii au pregătit și mici suveniruri pentru fiecare dintre cei prezenți, însoțite de invitația de a veni și a face parte din familia noului centru de tineret „Sf. Pr. Ilie Tesviteanul”.

 „Deschiderea acestui centru de tineret a fost un moment mult așteptat de către noi toți, în special de către voluntarii noștri reșițeni, care sunt elevi la liceele din oraș, novici în ceea ce înseamnă lucrul cu copiii, dar sunt plini de dorința de a învăța și a face o muncă remarcabilă aici și în toată experiența lor de voluntariat, de acum înainte. Ne-am bucurat de o atmosferă deosebită, copilărească, plină de joc și siguranța că tot ceea ce am început aici, va continua mult timp. Ținem să mulțumim într-un mod aparte Colegiului Național Diaconovici-Tietz din Reșița, doamnei profesor Simona Lance și doamnei director Viorica Gârtoi, prin deschiderea și colaborarea cărora am reușit să pornim activitatea la acest centru de tineret, cu primii beneficiari. După cum am spus, avem toată nădejdea că activitățile noastre vor continua aici, săptămânal, și că vom crea lucruri frumoase alături de copiii și voluntarii care doresc cu tot sufletul să se formeze și dezvolte”, mărturisește Anita Radics, președintele ATOR Banatul de Munte.

Centrul de Tineret „Sf. Ilie Tesviteanul” din Reșița va funcționa după un program săptămânal, aici desfășurându-se activități nonformale și de învățare experiențială, desfășurate de către voluntari ai ATOR Banatul de Munte, atât din Reșița, cât și – periodic – din alte zone ale județului Caraș-Severin, întrucât, pe lângă acest caracter de centru de tineret, ATOR BM își propune ca acest spațiu să funcționeze și ca un centru de practică în care tineri voluntari de pe cuprinsul județului, angrenați în diverse proiecte ale eparhiei, vor putea veni să își exerseze abilitățile de voluntariat, supravegheați fiind de oameni cu experiență în acest domeniu.