Grația Sa Justin Welby, Arhiepiscop de Canterbury și Primat al Comuniunii Anglicane, în vizită la Patriarhia Română

14 March 2023 Off By Herea Darius
Grația Sa Justin Welby, Arhiepiscop de Canterbury și Primat al Comuniunii Anglicane, în vizită la Patriarhia Română

Grația Sa Justin Welby, Arhiepiscop de Canterbury și Primat al Comuniunii Anglicane, a fost marţi într-o vizită particulară la Patriarhia Română. 

Redăm comunicatul de presă transmis de Sectorul relații bisericești, interreligioase și comunități bisericești externe al Patriarhiei Române:


Astăzi, 14 martie 2023, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit, într-o vizită particulară, la Reşedinţa Patriarhală, pe Grația Sa Justin Welby, Arhiepiscop de Canterbury și Primat al Comuniunii Anglicane.

La începutul întrevederii, Patriarhul României a exprimat bucuria de a-l avea ca oaspete pe Arhiepiscopul Bisericii Anglicane și a mulțumit pentru sprijinul pe care românii ortodocși din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord îl primesc, prin închirierea, de la Biserica Anglicană, a 38 de lăcașuri de cult, pentru comunitățile ortodoxe românești din Regat.

Arhiepiscopul de Canterbury a mulțumit pentru ospitalitate și a subliniat trei dintre cele mai mari provocări ale societății occidentale, care, implicit, au un impact deosebit asupra Bisericilor, respectiv: secularizareatragedia războiului din Ucraina și aspecte negative din timpul colonialismului, cu repercusiuni pentru viața Bisericii Anglicane de astăzi.

Patriarhul României a subliniat provocările generate, în societatea românească, de fenomenul migrației, cu cei peste 5 milioane de români stabiliți temporar sau definitiv în diferite părți ale lumii. În acest sens, Biserica Ortodoxă Română a dezvoltat multe proiecte și programe sociale pentru copii, bătrâni şi săraci, dar şi pentru cei afectați de războiul din Ucraina.

În timpul convorbirilor, a fost subliniată importanța promovării proiectelor în domeniul educației, în special, în comunitățile sărace din România, care cuprind şi comunităţi de romi.

După România, Arhiepiscopul de Canterbury va vizita Republica Moldova, unde se va întâlni cu Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Petru al Basarabiei.

Sectorul relații bisericești, interreligioase și comunități bisericești externe al Patriarhiei Române