Concursul Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”- Festivitate de premiere în Protopopiatul Caransebeș.

11 May 2023 Off By Herea Darius
Concursul Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”- Festivitate de premiere în Protopopiatul Caransebeș.

Urmând cuvintele Mântuitorului: „Vrednic este lucrătorul de plata sa!”, părintele protopop al Caransebeșului Virgil Voinea a poposit cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului în Parohia Mal pe data de 10 mai pentru a premia echipele câștigătoare din Protopopiatul Caransebeș la Concursul Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”. Manifestarea a debutat cu o slujbă de  Te Deum la care au slujit  părintele protopop al Caransebeșului alături de părintele paroh Ionel Popa și preotul Ioan Negrei, iar toți ceilalți preoți și profesori de religie din Cercul pastoral-misionar Valea Bistrei au cântat la strană.

Comisia de evaluare a apreciat proiectului câștigător și a considerat de bine că este un exemplu de bune practici și din acest motiv au invitat pe doamna profesoară Simona Popa să facă o scurtă prezentare a  activităților desfășurate în cadrul proiectului ,,Aproape de bunici prin iubire și credință”.

În continuare părintele protopop a mulțumit tuturor pentru implicare în concurs oferind totodată premii tuturor celor implicați, constând în diplome, cărți și plase cu dulciuri, iar apoi i-a îndemnat și pe ceilalți preoți din Protopopiatul Caransebeș să realizeze proiecte de suflet pe care să le înscrie la edițiile următoare a acestui Concurs Catehetic Patriarhal Național.

Au participat la acest concurs grupul de tineri al Liceului Bănățean Oțelu Roșu coordonat de doamna profesoară Simona Popa în colaborare cu preoții parohiilor din Oțelu Roșu: preot Ionel Popa (Parohia Mal), preot Claudiu Velici (Parohia Ohaba Bistra), preot Liciniu Oltean (Parohia  ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena), preot Manuel Boran (Parohia Ferdinand), și grupul de tineri al Parohiei Măru coordonat de părintele Nicolae Negrei în colaborare cu domnul profesor Petru Pervulescu.

Toți participanții prezenți la premiere au făgăduit că vor continua să fie mai aproape de Dumnezeu, Biserică, semeni și prin activitățile filantropice fiind foarte încântați și de modul în care echipa de evaluare a Protopopiatului Caransebeș din cadrul Concursului Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”  au considerat de bine să valorizeze munca celor implicați în aceste proiecte de suflet. (Profesor Cornel-Lucian Duma, Profesor Simona Popa)