Festivitate de premiere pentru grupele catehetice din Protopopiatul Moldova Nouă

11 May 2023 Off By Herea Darius
Festivitate de premiere pentru grupele catehetice din Protopopiatul Moldova Nouă

Miercuri, 10 mai 2023, la orele după-amiezii, biserica parohiei Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din proximitatea Protopopiatului Moldova Nouă s-au umplut de bucurie și emoție, pentru că a fost gazda premierii Concursului Național Catehetic ,,Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”,  faza pe protopopiat.

Așteptatul eveniment a debutat cu o slujbă de Te Deum, săvârșită de către părintele inspector Mihai Ciucur de la Departamentul de tineret al eparhiei, alături de  părintele protopop Bogoliub Martinovici și de părintele Gheorghiță Băloi, responsabil cu cateheza la nivelul Protopopiatului Moldova Nouă. După cuvântul de felicitare și mulțumire transmis de către părintele Mihai Ciucur, a urmat festivitatea de premiere în cadrul căreia reprezentanții parohiilor câștigătoare au primit diplome și daruri constând în cărți. În total, au fost premiate portofoliile realizate de către 7 parohii din cuprinsul protopopiatului, în funcție de punctajele obținute în urma jurizării. În total, la nivelul Protopopiatului Moldova Nouă, au fost realizate 15 portofolii de către un număr de 17 parohii urbane și rurale.

Locul I a fost câștigat de proiectul propus de către grupul catehetic al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” Oravița, coordonat de către părintele Marinel Bobescu. După festivitatea de premiere, materialul căștigător a fost vizionat de către toți cei prezenți, realizatorii acestuia fiind felicitați pentru calitatea deosebită atât a portofoliului, cât și a clipului de prezentare.

La finalul festivității, părintele inspector Mihai Ciucur a oferit părintelui protopop Bogoliub Martinovici Placheta aniversară „10 ani de misiune cu copiii și tinerii în Episcopia Caransebeșului”, în semn de mulțumire și recunoștință pentru activitățile constante și bine articulate desfășurate la nivelul Protopopiatului Moldova Nouă. „Este prima plachetă aniversară de acest fel oferită unui cleric la nivelul eparhiei noastre, și am ținut în mod special să o oferim părintelui protopop Bogoliub Martinovici în semn de prețuire și ca semn de recunoștință pentru activitatea neîntreruptă și cu rezultate deosebite desfășurată în ultimii 10 ani la nivelul protopopiatului. Misiunea cu tinerii din această zonă a eparhiei este una constantă și coerentă, Protopopiatul Moldova Nouă fiind cel mai dinamic protopopiat din punct de vedere al pastorației copiilor și tinerilor. Lucrul acesta este întărit și de rezultatele deosebite înregistrate în cadrul Concursului Național Catehetic din acest an: 17 parohii din totalul celor 34 implicate în proiect la nivel eparhial, sunt din Protopopiatul Moldova Nouă”, a subliniat părintele inspector.

Evenimentul de la Moldova Nouă s-a încheiat cu o agapă frațească la cantina parohiei gazdă, acolo unde copiii și preoții însoțitori  s-a bucurat împreună pentru rezultatele obținute.                                                                                                  

Festivitatea de premiere la nivel eparhial a concursului se va desfășura vineri, 12 mai, la Centrul Eparhial din Caransebeș, în prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.