Întrunirea Cercului pastoral-misionar Valea Bistrei

10 May 2023 Off By Herea Darius
Întrunirea Cercului pastoral-misionar Valea Bistrei

Marți, 9 mai, a avut loc întrunirea Cercului pastoral-misionar Valea Bistrei în biserica cu hramul ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Parohia Cireșa, Protopopiatul Caransebeș.

Întâlnirea a debutat cu săvârșirea Rugăciunilor de seară. Soborul a fost alcătuit din părintele paroh Ioan Negrei, părintele Claudiu-Ioan Velici de la Parohia Ohaba Bistra din Oțelu Roșu și părintele Ion Bircea de la Parohia Voislova.

Apoi, părintele paroh Ioan Negrei a prezentat referatul intitulat ,,Educația și formarea tinerilor în direcția responsabilizării, cinstirii și respectării persoanelor în vârstă” din tematica dedicată Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice în Patriarhia Română din acest an.

,,Într-o societate în care se constată răspândirea pe scară largă a egoismului, materialismului, consumismului, și în care mijloacele de comunicare nu servesc la stăvilirea solitudinii crescânde a omului, valori ca dăruirea, însoțirea, primirea și respectul față de bătrâni, reprezintă o provocare pentru cei care tind spre nașterea unei noi umanități și deci și pentru tineri. Este foarte util pentru tineri să li se ceară să ajute persoanele bătrâne şi singure. De cele mai multe ori, aceasta se prezintă nu doar ca ajutor pentru cei care au nevoie de el, dar, totodată, permite tinerilor să cunoască alte persoane noi. Uneori, între tineri şi astfel de bătrâni se stabilesc relații tandre de prietenie. Vârstnicii, prin maturitatea lor duhovnicească, pot ajuta mult la păstrarea valorilor creștine în cultura noastră, pentru armonia societății și a familiei. Prin urmare, Biserica va ajuta persoanele vârstnice să depășească lipsa de încredere, tristețea și izolarea, care îi împiedică pe bătrâni să participe activ și cu speranță la viața comunității.” În continuare s-au purtat discuții pe marginea referatului prezentat.

La finalul întâlnirii a părintele Ioan Negrei, coordonatorul Cercului pastoral-misionar Valea Bistrei, a dat citire comunicărilor cuvenite în astfel de ocazii mulțumind tuturor pentru participare și împreună rugăciune. (Pr. Romulus Frîncu)