Arhim. Paisie Sebastian Teodorescu a fost ales Episcop vicar patriarhal

4 July 2023 Off By Herea Darius
Arhim. Paisie Sebastian Teodorescu a fost ales Episcop vicar patriarhal

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în ședința de lucru din 4 iulie 2023, a ales un nou Episcop vicar patriarhal.

Episcopul vicar patriarhal ales, prin vot secret, este Arhimandritul Paisie Sebastian Teodorescu, vicar patriarhal și slujitor la Paraclisul Catedralei Naţionale.

Noul episcop vicar patriarhal va purta titulatura de Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul.

Postul de episcop vicar patriarhal a fost vacantat în urma alegerii PS Ieronim Sinaitul în demnitatea de Episcop al Daciei Felix.

Pe același post a candidat și Arhimandritul Andrei Anghel, Consilier patriarhal.

Arhimandritul Paisie Sebastian Teodorescu

Părintele Arhimandrit Paisie Teodorescu coordonează Cabinetul Patriarhal din anul 2008 și slujește la Paraclisul Catedralei Naţionale din 2011.

În anul 2014 a fost numit vicar patriarhal. S-a născut în localitatea Poieni, județul Iași, în data de 12 aprilie 1972. A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași în 1998 și în același an s-a închinoviat la Mănăstirea Neamț.

În anul următor, Părintele Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, l-a hirotonit ieromonah, iar în 2005 l-a hirotesit arhimandrit pe seama Catedralei Mitropolitane din Iași.

A devenit doctor în Teologie al Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul” a Universității din București, cu lucrarea „Reședința Patriarhală – istorie, artă și misiune” (2017).