Zi de sărbătoare la Parohia Berzasca

15 July 2023 Off By Herea Darius
Zi de sărbătoare la Parohia Berzasca

Joi, 13 iulie, ziua în care Biserica cinstește Soborul Sfântului Arhanghel Gavril, credincioșii de la Parohia Berzasca au avut parte de clipe de aleasă înălțare duhovnicească.

Preoții din Cercul Pastoral Misionar Moldova Nouă, au poposit în mijlocul credincioșilor pentru a fi alături de ei în rugăciune cu prilejul Rugii de la Berzasca. Ziua a debutat cu sfințirea icoanei Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril de pe frontispiciul de la intrarea în biserică.

A urmat apoi oficierea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoți condus de părintele secretar protopopesc Ion Nedelcu. Răspunsurile liturgice au fost date de către preoții din Cercul Pastoral Misionar Moldova Nouă. În cuvântul de învățătura părintele Nedelcu a precizat : Este destul de uşor de aflat voia lui Dumnezeu: dacă, după ce v-aţi cercetat conştiinţa cu o perioadă de rugăciune, ea nu se revoltă, dacă hotărârea voastră în una sau alta dintre circumstanţe nu contrazice Evanghelia şi dacă duhovnicul nu este împotriva deciziei voastre, aceasta înseamnă că voia lui Dumnezeu este în această decizie. Voia lui Dumnezeu este ca toţi oamenii să se mântuiască. Ştiind aceasta, căutaţi să vă îndreptaţi voinţa în toate evenimentele vieţii către Dumnezeu Care mântuieşte. Daţi mulţumire pentru toate, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, întru Hristos Iisus, pentru voi”.

A urmat apoi un recital de pricesne interpretat angelic de Paula Hriscu, care a adus multă emoție și bucurie pe chipurile credincioșilor prezenți. Ziua s-a încheiat cu o agapă frățească în curtea bisericii, oferită cu mult drag de către credincioși, pentru toți participanții. (Pr. Ion Nedelcu)