Ghiozdane cu zâmbete la Moldova Nouă

23 September 2023 Off By Herea Darius
Ghiozdane cu zâmbete la Moldova Nouă

Biserica și Școala sunt două instituții atât de apropiate ca rol, încât este imposibil să slujești în Biserică și să faci abstracție de școală și invers. Motivul fundamental pentru care Biserica si Școala se întrepătrund  reciproc este faptul ca amândouă au în vedere omul: Biserica se ocupă de mântuirea omului, iar Școala, de instruirea lui. Dar nu exista mântuire fără cunoaștere și cunoaștere fără instruire.

Plecând de la aceste considerente, Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Moldova Nouă, prin preoții ei a demarat, ca în fiecare an, o campanie de ajutorare a elevilor care au o situație mai precară, dar cu o dorință  mare de asimilare a cunoștintelor.

Prin frumoasa colaborare dintre preoți, profesori și învățători ai Liceului Tehnologic „Clisura Dunării”, mai mulți elevi au primit un ghiozdan complet echipat cu rechizite școlare.

Prin această campanie s-a dorit ca toți copii să aibă toate cele necesare pentru anul școlar 2023-2024 căci așa cum zicea Nicolae Iorga: „Școala cea mai bună e aceea în care vezi alături de tine suflete care–ți sunt ca frații și surorile”. (Pr. Gheorghiță Băloi)