Întâlnire lunară a Cercului pastoral-misionar Valea Timișului

27 September 2023 Off By Herea Darius
Întâlnire lunară a Cercului pastoral-misionar Valea Timișului

Marți, 26 septembrie 2023, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, preoții Cercului pastoral-misionar Valea Timișului, aflați sub îndrumarea părintelui Nicolae Lupulescu, s-au întâlnit la Parohia Dalci. Întâlnirea a debutat cu săvârșirea Rugăciunilor de seară de către preoții: Simion Martinescu – Parohia  Dalci, Gheorghe Țuican – Parohia Zervești și Cristian Petru Ciric – Parohia Turnu Ruieni.

După momentul de rugăciune, domnul Andrei Trăilescu, responsabil cu Arhiva Diecezană a Episcopiei Caransebeșului, a prezentat modalitatea de arhivare și inventariere a documentelor din parohiile noastre, conform Legii 16 din anul 1996 – Legea Arhivelor Naționale.  

În partea a doua a întâlnirii, părintele Cristian Petru Ciric, de la Parohia Turnu Ruieni, a susținut referatul cu tema: ,,Forme ale pastorației și cinstirii persoanelor vârstnice în Sfânta Scriptură: Bătrânețea, vârstă a înțelepciunii”  în care a pus accentul pe câteva versete biblice care fac referire la acest lucru, concluzionând că: ,,bătrânețea este o cunună strălucită” (Pilde 16,31), iar,,înțelepciunea este la om adevărata căruntețe și vîrsta bătrâneților înseamnă o viață neîntinată” (Solomon 4,9).

 În încheiere părintele coordonator a mulțumit pentru prezență și a reamintit preoților programul întâlnirilor următoare din cadrul cercului pastoral. (Pr. Nicolae Lupulescu)