Sfântul Nicolae, prietenul și bucuria copiiilor, sărbătorit cu multă dragoste la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița

8 December 2023 Off By Herea Darius
Sfântul Nicolae, prietenul și bucuria copiiilor, sărbătorit cu multă dragoste la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița

Ziua de 6 decembrie este foarte importantă pentru elevii Colegiului Național „Traian Lalescu”, pentru că le amintește de sărbătoarea Sfântului Nicolae, ocrotitorul școlii și hramul capelei.

Urmând chemării colindelor, elevi din clasele primare și gimnaziale, alături de colegii lor liceeni, și-au îndreptat pașii înspre capelă, spre a-și cinsti cu bucurie prietenul și ocrotitorul. Sărbătoarea s-a deschis cu celebrarea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoți, format din părintele consilier cultural, arhimandrit Casian Rușeț, părintele protopop Gheorghe Șuveți și părintele inspector Nicolae Chiosa.

Cântarea la strană a fost susținută de către domnul profesor Păunescu Adrian-Nicolae. Foarte mulți elevi s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului, iar la sfârșitul slujbei, părintele arhimandrit Casian Rușeț a susținut un frumos cuvânt de învățătură, evidențiind calitățile Sfântului Ierarh Nicolae și importanța transpunerii acestora în viețile elevilor noștri.

Bucuria sărbătoririi Sfântului Nicolae, ca prieten și ocrotitor al școlii noastre a fost deplină. Mulțumim invitaților noști, copiiilor prezenți, doamnelor învățătoare și doamnelor profesoare pentru ziua frumoasă și plină de încărcătură duhovnicească, pe care am trăit-o împreună. Acest fapt ne motivează în susținerea pe mai departe a activităților religios-morale în școală și în societate, pentru a răspândi mereu dragostea lui Dumnezeu în jurul nostru. (Prof. Adrian Păunescu)