Sfințire și binecuvântare arhierească la DGASPC Caraș-Severin

2 June 2019 Off By Herea Darius
Sfințire și binecuvântare arhierească la DGASPC Caraș-Severin

De Ziua Copilului, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin s-a bucurat de vizita Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care, cu acest prilej, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de sfințire a troiței din curtea instituției și a binecuvântat parterul clădirii, recent reabilitat.

La slujbă, au luat parte vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ionuţ Popovici, directorul executiv DGASPC Caraș-Severin, Elena Amzoi, împreună cu şefii centrelor de asistenţă socială, și părintele Ioanichie Petrică, preot misionar în cadrul instituției și duhovnic al Mănăstirii „Sfântul Ilie de la Izvor” -Vasiova.

După sfințire, Părintele Episcop a dăruit copiilor pungi cu dulciuri și iconițe, dincolo de darurile materiale fiind mângâierea și dragostea părintească manifestate prin rugăciunea săvârșită în încheiere, prin care păstorul eparhiei caransebeșene a încredințat copiii în brațele Părintelui Ceresc, orfani cu adevărat fiind doar aceia care nu Îl cunosc și nu Îl primesc pe Tatăl tuturor. De asemenea, și angajații instituției au primit din partea Preasfințitului Părinte câte o icoană pentru birou. Înălțarea troiței sfințite a început în anul 2018 și măsoară 7 metri cu tot cu postament, având îndeosebi scopul de a aminti copiilor instituționalizați că nu sunt singuri, ci că au cu toții cel puțin un Tată, pe Dumnezeu .