Biserica Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din Oravița va fi târnosită

18 November 2020 Off By Pavel Canea
Biserica Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din Oravița va fi târnosită

Sărbătoarea „Intrării Maicii Domnului în biserică” din acest an va fi un moment special pentru credincioșii din Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Oravița. După mulți ani de osteneală se vor bucura de târnosirea noii biserici parohiale, întrucât sfântul locaș este finalizat. În acest cartier al Oraviței din Zona Gării, ce a luat ființă începând cu anii 1960 pentru muncitorii mineri, nu a existat un locaș de închinare. Abia în anul 2006 au reușit să amenajeze o capelă, iar în data de 15 noiembrie 2011 s-a început construcția noii biserici, care a evoluat cu dificultăți până în anul 2018.

Lucrările masive la acest sfânt locaș au demarat în urmă cu 2 ani când a fost numit preot paroh Alin Florentin Mureșan. Părintele a reușit să adune în jurul său credincioșii din parohie și mai mulți oameni de bine ca să ducă la bun sfârșit acest vis al locuitorilor din Zona Gării.

Un aspect important de remarcat, este faptul că în lucrarea lor au fost ajutați de Maica Domnului. Din data de 13 martie, 2018, Dumnezeu i-a binecuvântat cu o copie fidelă a Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului – Izvorâtoarea de untdelemn (Eleovrytissa), de la Mănăstirea Vatoped din Sfântul Munte Athos, ce se află de atunci în biserică.

După ani de trudă, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului va merge sâmbătă, 21 noiembrie, să târnosească Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Oravița. Ierarhul va săvârși slujba de sfințire după care va oficia și Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi.

În contextul actual de pandemie, toți cei ce vor veni să se roage la acest moment important pentru comunitatea ce locuiește în Zona Gării a Oraviței, sunt îndemnați să respecte toate măsurile impuse de autorități, distanțarea fizică, igienizarea și purtarea măștii, pentru a nu se crea riscul de contaminare cu virusul SARS-CoV-2 (COVID-19). (Pr. Alin Mureșan)