Părintele pensionar Veronel Trandafir Belcea a trecut la Domnul

5 March 2021 Off By Herea Darius
Părintele pensionar  Veronel Trandafir Belcea a trecut la Domnul

Părintele iconom Belcea s-a născut în data de 24 aprilie 1941, la Gârliște, din părinții Trandafir și Veronica Belcea. În satul natal, a urmat studiile primare și gimnaziale. Mânat de chemarea divină și de dorința de a sluji lui Dumnezeu, a urmat cursurile Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, care le-a absolvit în anul 1960. În anul 3 de Seminar l-a avut ca diriginte pe mitropolitul Nicolae Corneanu.

Cinci ani mai târziu, absolvea Institutul Teologic de grad Universitar din Sibiu, fiind licențiat în Teologie, la disciplina Vechiul Testament, cu lucrarea „Moise, viața și activitatea”. În luna mai a anului 1966, este încorporat, făcând armata timp de opt luni în Târgoviște și Otopeni.

În anul 1962, s-a căsătorit cu Mărioara Stoia, cea alături de care urma să aibă doi fii, Remus și Olivian.

în anul 1967, a fost hirotonit preot, pe seama Parohiei Slatina Nera, de către cel care i-a fost diriginte, Înaltpreasfințitul Nicolae, mitropolitul Banatului. A slujit în această parohie vreme de 7 ani. În anul 1974, este numit preot la Parohia Gârliște, unde a slujit până la pensionare, în anul 2003.

Printre lucrările prin care părintele Belcea va rămâne viu în amintirea credincioșilor parohiei din satul natal, se numără renovarea exteriorului bisericii și înființarea corului mixt. Slujba de înmormântare va avea loc duminică, începând cu ora 14, la Gârliște.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!