Comuniune în rugăciune la Așezământul „Țara Almăjului”

24 August 2022 Off By Herea Darius
Comuniune în rugăciune la Așezământul „Țara Almăjului”

Luni, 29 august, praznicul Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul invită credincioșii din Țara Almăjului la comuniune în rugăciune cu prilejul celui de-al doilea hram al Așezământului monahal-social de la Bozovici.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie va fi oficiată, începând cu ora 9, de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, alături de un sobor de preoți și diaconi, și sunt invitați să participe toți credincioșii care doresc să Îi aducă recunoștință Mântuitorului Hristos pentru exemplele lăsate de sfinții Săi și pentru mijlocirea Înaintemergătorului Său.

Actualul aşezământ a luat fiinţă din dorinţa şi dragostea unor credincioşi almăjeni, de a avea în mijlocul lor o vatră monahală, dar şi un centru social, unde rugăciunea să fie împletită cu ajutorarea semenilor nevoiaşi şi în suferinţă. În incinta aşezământului, funcţionează un cămin pentru persoane vârstnice şi nevoiaşi. În prezent, se lucrează la un centru pentru tineret, unde vor fi desfăşurate acţiuni educative, culturale, spirituale şi tabere.