Mama Preasfințitului Părinte Gurie pomenită în sobor de ierarhi la Huta, Cluj

27 July 2020 Off By Herea Darius
Mama Preasfințitului Părinte Gurie pomenită în sobor de ierarhi la Huta, Cluj

În Duminica a 7-a după Pogorârea Sfântului Duh, 26 iulie, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit în satul natal Huta din comuna Chiuiești – județul Cluj, cu binecuvântarea arhipăstorului locului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită în Altarul de vară din curtea bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de către un sobor de arhierei, preoți și diaconi, în frunte cu Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Din soborul de ierarhi au mai făcut parte Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului. Omilia pericopei evanghelice citite la Sfânta Liturghie, despre vindecarea a doi orbi și a unui mut din Capernaum, a fost rostită de către Preasfințitul Părinte Episcop Lucian.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba Parastasului pentru credincioasa Maria Georgiu, mama Preasfințitului Părinte Episcop Gurie, la un an de la trecerea la cele veșnice.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a mulțumit pentru prezență ierarhilor, preoților și tuturor credincioșilor. (www.episcopiadevei.ro)