„Din nou împreună” la Herculane

16 June 2022 Off By Herea Darius
„Din nou împreună” la Herculane

În weekendul 10-12 iunie, 180 de elevi ai Colegiului Național „Traian Lalescu” din Reșița sub îndrumarea părintelui profesor Nicolae Chiosa au participat la o nouă ediție a Simpozionului ecumenic „Iubirea Creștină”, sub deviza „Din nou împreună”, ediție organizată la Băile Herculane. Cu acest prilej, tinerii au avut oportunitatea de a dărui semnificații importante cuvântului „împreună”, prin valorificarea unor principii umane și creștine, precum unitatea în duhul rugăciunii, armonia, empatia față de ceilalți și deschiderea față de aproapele, întrajutorarea, toate concentrate într-un ultim și fundamental înțeles, iubirea creștină.

Excursia a debutat cu un popas duhovnicesc la Sfânta Mănăstire „Acoperământul Maicii Domnului” din Brebu, unde părintele duhovnic protosinghel Atanasie a adăugat în bagajul sufletesc al tinerilor un mesaj de încurajare și cuvinte de învățătură, de folos nu doar pentru zilele petrecute împreună, ci pentru întreaga lor tinerețe trăită întru Hristos. Prima zi a continuat cu un joc intitulat „Vânătoarea de comori”, menit să intensifice interacțiunile între elevi și să consolideze colaborarea între aceștia.

A doua zi a debutat cu nelipsitele discuții pe grupe, unde fiecare responsabil a fost liber să aleagă temele de dezbatere. În continuare, s-a desfășurat ceea ce avea să fie laitmotivul întâlnirii, și anume „Gala Iubirii Creștine”, organizată de către cei mai tineri dintre elevi pentru  absolvenți, ca o încununare a celor 4 minunați ani de liceu.

În a treia și ultima zi, s-au organizat activități în aer liber, jocuri interactive de echipă, prin care elevii au încheiat în adevăratul sens al cuvântului „împreună” o nouă ediție a Simpozionului Ecumenic „Iubirea Creștină”. În urma acestei ediții, participanții au transmis mesaje de recunoștință pentru oportunitatea a fi „împreună”, tineri cu aceeași credință, aceleași visuri, cu setea de a trăi frumos, care au aflat că tinerețea întru Hristos este o tinerețe frumoasă, care presară semințele înțelepciunii și care rodesc, bogat, în adulții de mâine, practicând deplin ceea ce ne învață Scriptura:

„Nimănui cu nimic nu fiţi datori, decât cu iubirea unuia faţă de altul; că cel care iubeşte pe aproapele a împlinit legea.” (Romani 13, 8)