Proiectul de intensificare a rugăciunii în Episcopia Caransebeșului continuă

17 June 2022 Off By Pavel Canea
Proiectul de intensificare a rugăciunii în Episcopia Caransebeșului continuă

În toate cele 10 cercuri pastoral-misionare ale Eparhiei Banatului de Munte a fost oficiată, joi, 16 iunie, câte o Sfânta Liturghie, la care au participat toți preoții din Episcopia Caransebeșului. Sfintele slujbe au fost săvârșite de către delegații Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, consilierii, inspectorii și protopopii, împreună cu un sobor de preoți. Acest program de intensificare a rugăciunii la nivelul parohiilor în Episcopia Caransebeșului, se desfășoară în acest an, în contextul declarării de către Sfântul Sinod, ca „Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului. Acesta constă în săvârșirea a 100 Sfinte Liturghii și 70 de Sfinte Masluri în zile lucrătoare, pe parcursul întregului an 2022.

La Sfintele Liturghii săvârșite joi, alături de părinții slujitori, s-au împărtășit cu Sfintele Taine și ceilalți preoți, dar și credincioși care au participat la sfintele slujbe. „Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, am slujit astăzi, împreună cu preoții Cercului pastoral-misionar Valea Almăjului, Sfânta Liturghie în biserica Parohiei „Înălțarea Domnului” din comuna Bozovici, „capitala Țării Almăjului”, în cadrul unui amplu program eparhial dedicat Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului. La Sfânta Liturghie au participat și un număr însemnat de credincioși, mulți dintre aceștia împărtășindu-se cu Sfintele Taine”, a afirmat părintele Alin Câmpean, consilier administrativ-bisericesc al Eparhiei.

„Văzând dragostea credincioșilor pentru biserică și faptul că într-o zi de lucru au lăsat «toată grija cea lumească» pentru a participa la Sfânta Liturghie, am adresat la finalul slujbei un îndemn la rugăciune, pornind de la cuvintele Sfântului Apostol Pavel, «rugați-vă neîncetat» și am arătat că numai unind rugăciunea în comun, din biserică, cu rugăciunea particulară, putem dobândi o unitate și o armonie interioară, care poate fi început al unei noi vieți, în și cu Hristos. La final, prin purtarea de grijă a preotului paroh Ion Cherescu, toți preoții și credincioșii au participat la Căminul Cultural la o agapă frățească”, a mai spus părintele consilier.

În Episcopia Caransebeșului funcționează  210 parohii și 24 filii, care sunt împărțite în 10 cercuri pastoral-misionare.