Lansarea programului „Tabăra din inima satului” în Episcopia Caransebeșului

11 June 2019 Off By Herea Darius
Lansarea programului „Tabăra din inima satului” în Episcopia Caransebeșului

Sala de festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Centrului Eparhial din Caransebeș a găzduit luni, 10 iunie, festivitatea de lansare  și promovare a programului „Tabăra din inima satului”. Festivitatea s-a bucurat de prezența Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, precum și a reprezentanților comunităților rurale participante în program, primari, profesori și preoți parohi, alături de echipa de implementare a proiectului.

Festivitatea a debutat cu prezentarea programului „Tabăra din inima satului” de părintele inspector Mihai Ciucur și a continuat cu mesaje din partea echipei de organizare, partenerilor, voluntarilor și a reprezentaților comunităților rurale implicate în organizarea programului.

„Credem că roadele acestor tabere din inima satului, 14 la număr, se vor vedea nu peste multă vreme. Noi mergem cu multă credință și dragoste în aceste tabere fiind alături de preoții, învățătorii și primarii gospodari precum și de toți voluntarii care se vor implica  în aceste tabere și credem că aceste tabere vor aduce o schimbare în bine în satul românesc pe de-o parte și  pe de altă parte în sufletul și inima fiecărui copil și tânăr beneficiari ai acestor tabere care au ca punct culminant și ca centru rugăciunea și mai ales Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, comuniunea euharistică pentru că în fiecare tabără se va oficia cel puțin o Sfânta Liturghie și credem că majoritatea tinerilor se vor împărtăși cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos ”, a precizat Părintele Episcop Lucian.

Programul TDIS  este organizat de către Departamentul de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Caraș-Severin și cu sprijinul ATOR Banatul de Munte și al Centrului de Tineret Moniom, în perioada februarie – decembrie 2019, înscriindu-se în contextul manifestărilor dedicate Anului omagial al satului românesc în Patriarhia Română. În urma solicitărilor venite din partea comunităților rurale din Caraș-Severin și a discuțiilor purtate cu actorii locali implicați (primării, școli și parohii), au fost stabilite localitățile și perioadele în care se vor organizate taberele TDIS. Așadar, programul de tabere din vara acestui an este următorul: Bozovici 18-21 Iunie, Răcășdia 18-22 Iunie, Teregova 24-28 iunie,  Marga 1-5 Iulie, Poiana Buchin 1-6 Iulie, Iablanița 2-5 Iulie, Verendin 9-12 Iulie, Măureni 15-19 Iulie, Iaz 22-26 Iulie, Eftimie Murgu 26-29 Iulie, Poiana Mărului (beneficiari din comuna Zăvoi) 7-9 August, Forotic 21-24 August, Moniom 23-26 August, Berliște (cu satele Milcoveni, Rusova Nouă și Rusova Veche) 29 August-2 Septembrie.