Biserica – sufletul satului românesc

20 May 2019 Off By Pavel Canea
Biserica – sufletul satului românesc

În Parohia Sadova-Nouă din Protopopiatul Caransebeș a avut loc întâlnirea Cercului pastoral ,,Valea Timișului”.

Programul a debutat începând cu ora 9:00, prin săvârșirea Sfântei Liturghi, iar în partea a doua a programului a fost propusă spre dezbatere tema cu titlul ,,Biserica centrul vieții spirituale a satului românesc”. Părintele profesor Laurențiu Georgescu de la Parohia Vălișoara a expus principiul eclesiologic prin care Biserica înseamnă euharistie, apoi a amintit pericolele care pot să stea în calea dezbinării Sfintei Biserici.

Amintind referințele Sfinților Părinți părintele profesor a concluzionat că unde este Euharistie acolo este Biserica. Au avut loc și luări de cuvânt în care părintele Ioan Fontul de la Parohia Buchin a amintit că din lipsa împărtășirii cu Hristos rezultă lipsa de comuniune.

Mai departe au fost puse întrebări despre Biserică: „dacă mai este centrul spiritual al satului, iar dacă da, există pericole să nu mai fie?”

După răspunsurile la aceste întrebări părintele Simion Bica de la Parohia Teregova a încheiat tema conferinței cu o concluzie prin care a arătat că Biserica este și rămâne ,,Centrul Spiritual al satului românesc”.  (Pr.  Vasile Dragomir)