Premierea elevilor de la Şcoala Gimnazială nr. 7 din Reşiţa

6 June 2019 Off By Herea Darius
Premierea elevilor de la Şcoala Gimnazială nr. 7 din Reşiţa

În seara zilei de 5 iunie, după săvâşirea Vecerniei Înălţării Domnului, la biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cartierul Lunca Bârzavei – Reşiţa, în prezenţa multor credincioşi, copiii ciclului gimnazial, câştigători ai  concursului „Hristos, sufletul satului meu” , din programul naţional al Patriarhiei Române „Hristos împărtărşit copiilor”, faza pe parohie, au fost cinstiţi cum se cuvine.

Copiii premiaţi, însoţiţi de prof. Ortensia-Diana Raţiu, au fost prezenţi în strana Bisericii încă de la începutul Vecerniei şi au participat activ la cântare, împreună cu toţi credincioşii din biserică. După otpustul slujbei de seară, preotul  Samuel Cornel Şendroni a vorbit despre conlucrarea foarte bună ce există între școală şi biserică, despre prezenţa lor în Biserică, cu referire particulară la multele acţiuni comune ce se desfăşoară împreună cu Şcoala Gimnazială nr. 7, din parohie.  Urmare acestei colaborări, elevii ce au obţinut premii, au fost răsplătiţi cu diplome şi cu dulciuri, pe care le-au primit în aplauzele celor prezenţi.

  După premierea elevilor, preotul paroh Petru Berbentia a mulţumit  doamnei profesoare, pentru munca depusă şi pentru buna colaborare din ultimii 20 de ani, precum şi pentru implicarea în mai multe proiecte educative şi culturale, desfăşurate într-un parteneriat benefic instruirii elevilor. În final, preotul paroh şi-a exprimat speranţa că această premiere festivă, pe lângă bucuria produsă copiilor, se va constitui într-un imbold pentru ceilalţi elevi ai şcolii, spre a se apleca mai mult spre studierea Religiei în şcoală. (Pr. Petru Berbentia)