Un nou păstor de suflete în Parohia Câlnic

6 June 2019 Off By Herea Darius
Un nou păstor de suflete în Parohia Câlnic

În Duminica a 6-a după Praznicul Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, din mila lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, membrii comunității eclesiale din Parohia Câlnic, Protopopiatul Reșița, l-au întâmpinat pe noul păstor de suflete. Acest eveniment important a început cu săvârșirea slujbei  Vecerniei de către părintele protopop Gheorghe Șuveti, pr. Alin Moisă Șendroni, noul pr paroh și pr.Valentin Popovici, fostul preot paroh.

După săvârșirea slujbei de seară, părintele protopop Gheorghe Șuveti l-a prezentat pe noul preot credincioșilor,înmânându-i acestuia Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheile locașului de cult. Părintele protopop a explicat în cuvântul de învățătură simbolismul celor înmânate, încurajându-l și oferindu-i câteva sfaturi părintelui Alin Șendroni în lucrarea pastoral-misionară pe care o va avea în parohia încredințată, dând ca exemplu pe Arhiereul cel Veșnic, Mântuitorul Iisus Hristos.

Noul preot al parohiei Câlnic a adus mulțumiri Preamilostivului Dumnezeu, Logosului întrupat și înviat, pentru toate binefacerile revărsate asupra sa și a familiei sale, mai apoi Preasfințitului Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului pentru încrederea acordată, părintelui protopop al Reșiței, preoților prezenți, care au asigurat și cântarea de strană, familiei și tuturor credincioșilor prezenți la acest eveniment frumos din viața sa. Îl rugam pe Preamilostivul Dumnezeu să-i dăruiască părintelui Alin Șendroni slujire frumoasă și plină de împliniri duhovnicesti. (Pr. Samuel-Șendroni)