Întâlnirea preoților Cercului pastoral-misionar Bocșa

26 November 2019 Off By Herea Darius
Întâlnirea preoților Cercului pastoral-misionar Bocșa

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în seara zilei de 25 noiembrie 2019, preoții de pe raza Cercului pastoral-misionar Bocșa, Protopopiatul Reșița s-au întâlnit la Parohia „Sf. Ierarh Nicolae” din localitatea Bocșa, județul Caraș-Severin.

Slujba Vecerniei a fost săvârșită de către Preaonoratul Părinte Protopop al Protopopiatului Reșița, Gheorghe Șuveți, împreună cu pr. Silviu Ionel Ferciug parohul Bisericii cu hramul ,,Sf. Ierarh Nicolae” din Bocșa și pr. Valentin Costea de la Parohia ,,Adormirea Maicii Domnului” din Bocșa, ceilalți preoți dând răspunsurile la strană.

După slujba Vecerniei, atât preoții participanți, cât și enoriașii parohiei  s-au bucurat de bogatul cuvânt de învățătură al părintelui protopop, în care a evidențiat importanța iubirii pentru aproapele nostru și strânsa legătură dintre credincioși și preotul duhovnic.

 În a doua parte a întâlnirii a fost vizionat un film realizat de Trinitas TV, despre viața și activitatea patriarhului Iustin Moisescu,  după care au avut loc dezbateri interesante legate de misiunea Bisericii Ortodoxe Române în acele vremuri, dar și anumite probleme ce țin de organizarea administrativă a parohiilor.

 În încheiere, preoții au discutat probleme de actualitate, cu care se confruntă Biserica în satele românești, cât și trasarea noilor sarcini pentru viitoarea întâlnire care va avea loc în luna ianuarie 2020 la Parohia Izgar. (Pr. Silviu Ferciug)