Seară duhovnicească la Giurgiova

17 December 2019 Off By Herea Darius
Seară duhovnicească la Giurgiova

În apropierea sărbătoririi marelui praznic al Nașterii Domnului Hristos, preoții slujitori ai Parohiei Sfinții Arhangheli din Reșița în frunte cu părintele paroh Gheorghe Șuveți – Protopopul Reșiței, am adus bucurie și mângâiere uneia din cele mai mici comunități de credincioși din județ săvârșind în mijlocul lor Taina Sfântului Maslu.

Acest gest a adus liniște în sufletele credincioșilor și prin frumosul cuvânt de învățătură adresat credincioșilor de Părintele Protopop, credincioși care, deși puțini ca și comunitate, au fost prezenți în număr mare. Pornind de la versetele 14 și 15 din Epistola soborniceasca a Sfantului Apostol Iacov 5, 14-15: „Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului. Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi Domnul îl va ridica, şi de va fi făcut păcate se vor ierta lui.”, părintele a explicat realismul acestei Sfinte Taine.

De asemenea a atenționat că această Sfântă Taină nu trebuie să se confunde cu ceva magic și ireal. La final a dorit comunității sănătate și sărbători binecuvântate, îndemnându-i la spovedanie și Sfânta Împărtășanie. (Pr. Cosmin Cosma)