Sfântul Maslu săvârșit în Parohia Cornereva

4 December 2019 Off By Herea Darius
Sfântul Maslu săvârșit în Parohia Cornereva

În a treia duminică din Postul Nașterii Domnului, de Ziua Națională a României, la orele după-amiezii, în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Cornereva, Protopopiatul Băile Herculane, a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu, de către părintele protopop Iosif Frenț, părintele Marius Dănănău de la Parohia „Schimbarea la Față” Băile Herculane, părintele Filotei Gherman – starețul Schitului Bogâltin, părintele Pavel Găină de la Parohia Pecinișca și părintele paroh Nicolae Martin Valușescu.

Aflându-ne în perioada Postului Nașterii Pruncului Sfânt, numeroși credincioși au participat prin numărul impresionant al celor ce au venit să ceară de la „Doctorul trupurilor și al sufletelor noastre”, tămăduire trupească și mai ales sufletească. Cele șapte rugăciuni diferite care au fost rostite în cadrul slujbei Sfântului Maslu, de către soborul preoțesc, ocupă un loc central în sânul slujbei. Amintind milostivirea și bunătatea pe care Dumnezeu le-a arătat întotdeauna față de oameni, în ele se cere păzirea vieții bolnavului, ușurarea de chinuri, vindecarea și întărirea trupului și totodată iertarea păcatelor, tărie duhovnicească, primenirea întregii sale făpturi și înnoirea în Hristos a vieții sale.

La finalul slujbei, părintele Filotei Gherman a rostit un cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți, vorbind despre importanța Tainei Sfântului Maslu în viața credincioșilor. Părintele paroh a adresat mulțumiri părintelui Filotei pentru cuvântul de învățătură, preoților slujitori și credincioșilor, dar nu în ultimul rând mulțumind lui Dumnezeu pentru harul Său revărsat peste această parohie. (Claudiu Românu)