Zi de sărbătoare în Parohia Băuțarul Inferior

25 January 2021 Off By Herea Darius
Zi de sărbătoare în Parohia Băuțarul Inferior

Ziua de duminică, 24 ianuarie, a constituit și pentru comunitatea credincioșilor din Parohia Băuțarul Inferior un moment de sărbătoare și de împreună rugăciune.

În dimineața zilei s-a săvârșit Utrenia și Sfânta Liturghie, urmată de slujba de Te-Deum, cu prilejul împlinirii a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române. Părintele paroh Trandafir Silvășan a vorbit credincioșilor despre însemnătatea momentului istoric al Micii Uniri de la 1859, moment important în viața națiunii noastre.

După amiază, de la ora 16.00, s-a oficiat Maslu de obște pentru credincioși, la care au slujit preot Petru Mihai Suru, fost paroh la parohia Ferdinand din orașul Oţelu Roșu, preot pensionar Romulus Frîncu din Băuțar și preot paroh Trandafir Silvășan, fiecare în veșminte în culoarea drapelului național.

La final, părintele paroh a mulțumit preoților slujitori pentru că au dat curs invitației de a slujii împreună și a ne ruga pentru toți cei care au nevoie de ajutorul lui Dumnezeu, precum și credincioșilor cărora le-a adresat îndemnul de a fi unitate de credință, rugăciune și dragoste, atât unii față de alții, cât și față de Dumnezeu, în această perioadă de încercare datorată noii epidemii. (Pr. Romulus Frîncu)