1 Decembrie la Moldova Nouă

1 December 2021 Off By Herea Darius
1 Decembrie la Moldova Nouă

Miercuri, 1 Decembrie 2021 în Moldova Nouă pe o vreme de sărbătoare, preoții însoțiți de copiii Centrului de Tineret „Sf. M. Mc. Gheorghe au purtat steagul tricolor român până la unul din monumentele ridicate în cinstea eroilor neamului românesc aflate pe raza orașului, pentru a marca Marea Unire de la 1918, aducând un pios omagiu celor care și-au dat viața pentru țară și credință.

Manifestarea a început cu intonarea imnului național „Deșteapta-te Române” urmată de slujba de parastas pentru eroi săvârșită de un sobor de preoți format din pr. protopop Bogoliub Martinovici, pr. Gheorghiță Băloi, pr. Nedelcu Ion și Pr. Remus Căta. În cuvântul de învățătură pr. protopop Bogoliub Martinovici   a subliniat faptul  că noi cei de azi nu trebuie să dăm uitării eroii  de ieri, care au căzut în luptă pentru întregirea neamului și apărarea credinței ortodoxe strămoșești.

Manifestarea a continuat cu depunerea de coroane la monumentul eroului necunoscut, unde și Protopopiatul Ortodox Român din Moldova Nouă a depus o frumoasă coroană ca semn de cinstire si prețuire pentru eroii patriei.

Trecutul nostru și credința în Dumnezeu ne dă tăria să mergem înainte în ciuda provocărilor contemporane, a pandemiei și a altor obstacole ivite în cale. Copii noștri sunt cea mai puternică garanție a continuității noastre ca neam creștin românesc. (Pr. Gheorghiță Băloi)