Campanie de donare de sânge în Protopopiatul Moldova Nouă

26 July 2019 Off By Pavel Canea
Campanie de donare de sânge în Protopopiatul Moldova Nouă

„Nimic nu este atât de propriu firii noastre ca a fi în comuniune cu alții, a avea nevoie unii de alții și a ne iubi unii pe alții”, este învățătura transmisă de sfinții părinți ai bisericii noastre.

Îndemnați de aceste cuvinte și din dorința de a fi alături de semeni, preoții aparținători Cercului Pastoral Misionar Oravița, Protopopiatul Moldova Nouă, alături de mai mulți credincioși, au donat sânge la Spitalul din Oravița. Campania de donare de sânge a fost organizată cu binecuvântarea Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului și prin purtarea de grijă a părintelui Bogoliub Martinovici, protopop de Moldova Nouă.

Astfel, marți, 23 iulie, la orele dimineții, o echipă de la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița, coordonată de către doamna doctor Rodica Neagu,  a venit la Spitalul din Oravița, pentru a recolta sânge tuturor celor care au îndeplinit condițiile necesare.

Îmbucurătoare a fost prezența tinerilor care tocmai au împlinit 18 ani și au manifestat interes pentru acest tip de campanie, dar și dorința lor de a fi alături de persoanele cu probleme de sănătate.

„Am încheiat această zi cu bucuria că am putut fi de folos semenilor noștri, dar și cu mulțumiri adresate tuturor celor care s-au îngrijit de bunul mers al lucrurilor și celor care au ales să doneze un strop de viață”, a mărturisit părintele Gelu Moldovan de la Parohia „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Oravița.