Școala de vară „Credința altfel” pentru tinerii din Banatul de Munte

5 August 2019 Off By Pavel Canea
Școala de vară „Credința altfel” pentru tinerii din Banatul de Munte

Timp de o săptămână, în perioada 4-10 august 2019, un număr de 27 de tineri membri ai ATOR Banatul de Munte participă, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, la cea de-a șaptea ediție a Școlii de vară „Credința altfel”, organizată de Departamentul de tineret al eparhiei, în localitatea Marga.  

Școala de vară din acest an este parte a programului educațional „Tabăra din Inima Satului”, derulat la nivelul eparhiei Caransebeșului și reunește tineri care au participat ca și voluntari la cele zece tabere organizate până în prezent în cadrul programului mai sus amintit. „Școala de vară din acest an vine ca o recompensă pentru voluntarii de la ATOR Banatul de Munte care au participat ca și voluntari în taberele derulate până acum, unii dintre ei participând la 4, 5 sau chiar 7 tabere pentru copiii din satele eparhiei, în cadrul cărora au susținut ateliere conform conceptului TDIS. Este modalitatea noastră, a Bisericii, de a le mulțumi pentru implicarea lor, oferindu-le posibilitatea să participe gratuit la această școală de vară, în cadrul căreia vor avea parte de un program divers și de multe surprize” a precizat părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de tineret al eparhiei și al programului Tabăra din Inima Satului.

Școala de vară a fost deschisă printr-o slujbă de Te Deum oficiată de către părintele inspector în dimineața zilei de luni 5 august 2019, ocazie cu care acesta le-a transmis cuvântul de binecuvântare din partea Părintelui Episcop Lucian. „Având în vedere că suntem într-o perioadă de post, școala de vară va cuprinde săvârșirea zilnică a Paraclisului Maicii Domnului, discuții pe teme duhovnicești, spovedanie, precum și participarea la Sfânta Liturghie. Este un excelent prilej de creștere în plan duhovnicesc și de aprofundare a ceea ce presupune trăirea unei vieți în Hristos”, a mai precizat părintele Mihai Ciucur.

Pe parcursul zilei de luni, în tabăra de la Marga a sosit și primul invitat, în persoana doamnei Anca Bica – redactor la Radio România Reșița, care le-a vorbit tinerilor despre importanța promovării culturii și spiritualității românești în mass-media actuală. De asemenea, în după amiaza aceleiași zile, tinerii au participat la un atelier de dezvoltare personală coordonat de Georgiana Ciucur – formator în cadrul programului TDIS, precum și la ateliere pro-vita derulate de voluntari de la ATOR Banatul de Munte.

 „În zilele următoare, vor sosi în tabăra de la Marga invitați cu totul speciali, de la București și Timișoara – artiști, actori și cadre didactice – oameni cu povești de viață deosebite și personalități care susțin învățătura Bisericii în tot ceea ce întreprind, atât la nivel profesional, cât și în plan personal. În acest fel, tinerii noștri vor putea cunoaște modele de mărturisire  a credinței noastre, modele atât de necesare, mai ales astăzi, într-o lume tot mai nesigură și mai debusolată”, a mai subliniat părintele inspector.

Sâmbătă, în ultima zi a taberei, tinerii, alături de coordonatorii lor, vor participa la procesiunea organizată cu prilejul sfințirii troiței ridicate de către Asociația Neamunit din București, la Așezământul „Țara Almăjului” de la Bozovici.

Școala de vară „Credința altfel” din acest an este organizată de către Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin, în cadrul amplului program socio-educațional „Tabăra din Inima Satului”, dedicat Anului omagial al satului românesc în Patriarhia Română.