Sesiune de formare pentru voluntarii celei de-a doua ediții a proiectului „Tabăra din Inima Satului”

3 March 2020 Off By Herea Darius
Sesiune de formare pentru voluntarii celei de-a doua ediții a proiectului „Tabăra din Inima Satului”

Sâmbătă, 29 februarie, s-a desfășurat la Oravița prima întâlnire de formare pentru voluntarii celei de-a doua ediții a proiectului „Tabăra din Inima Satului”. Întâlnirea a reunit 25 de voluntari din zona Oraviței, atât tineri cu experiența TDIS a verii trecute, cât și voluntari nou-veniți în program.

Dimineața a început cu rugăciune apoi, pr. Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, a adresat un călduros mesaj de bun-venit tuturor tinerilor înscriși pe listele de voluntari, totodată prezentând și echipa de formatori și asistenți de formare prezentă la Oravița. În continuare, pr. Bogoliub Martinovici, protopopul locului, a adresat cuvântul său de binecuvântare și încurajare, subliniind rolul important pe care tinerii voluntari îl vor avea în implementarea cu succes a proiectului în această vară.

După momentele introductive, voluntarii au vizionat un material video care a cuprins amintiri, poze și mărturii din fiecare dintre taberele organizate în vara anului trecut. Sesiunea a continuat cu prezentarea programului taberelor din această vară, dar și a noului concept de proiect destinat comunităților urbane, Tabăra din Inima Familiei.

După masa de prânz, voluntarii au luat parte la o prezentare succintă a atelierelor artistice, de jocuri și seri tematice, urmând ca aceștia să fie, mai apoi, împărțiți în grupe deja stabilite, pentru a lua parte la două dintre cele mai importante module ale formării. Astfel, o parte dintre voluntari au aprofundat subiecte din sfera Educației pentru Viață, sub coordonarea Alexandrei Nadane, Director Executiv al Centrului de Consiliere și Sprijin „Sf. Mc. Alexandra Împărăteasa” din București, și a Anitei Radics, iar ceilalți și-au concentrat atenția pe atelierul de Dezvoltare Personală, fiind îndrumați de prof. Nicoleta Marcu și studenta Andra Jurca, formatori ai programului TDIS.

Formarea de la Oravița este prima din seria de formări ale voluntarilor pentru taberele TDIS și TDIF ale acestui an. Următoarele formări vor avea loc la Caransebeş (7 martie) și Reşiţa (14 martie). Programele TDIS și TDIF își propun să ajungă, în această vară, în 14 comunități rurale și urbane din Banatul de Munte.