Dreptcredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt prăznuit în Parohia „Sfânta Treime” Anina – Steierdorf

4 July 2020 Off By Herea Darius
Dreptcredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt prăznuit în Parohia „Sfânta Treime” Anina – Steierdorf

Joi, 2 iulie, Dreptcredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt a fost prăznuit în Parohia „Sfânta Treime” Anina – Steierdorf. Sfântul Voievod fiind ocrotitorul centrului de tineret al parohiei. Cu acest prilej a fost oficiat Acatistul Dreptcredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, răspunsurile la strană fiind date de către membrii centrului. În cadrul acatistului s-au făcut ectenii speciale pentru membrii centrului de tineret şi s-au cântat pricesne.

Mărturii ale tinerilor:

„Astăzi a fost ziua noastră, ziua în care am împlinit cinci ani de când fac parte din acest centru! FAMILIA mea! Locul meu în care mă simt acasă, unde pot venii când am o problemă, unde pot vorbii cu Dumnezeu. Aveam doar nouă ani când am întrat în centru, de mică am fost atrasă de biserică. Astăzi l-am prăznuit pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare ocrotitorul acestui centru. Despre această comunitate mică pot spune că este a doua mea familie, ne sprijinim unii pe alţi exact ca într-o familie adevărată! Cu ajutorul părintelui Horia și doamnei preotese Alexandra nu am picat în capcana arogantei şi a pierderii de sine, îi iubesc și nu vreau sa se schimbe nimic!” ( Sonia Tivodor 13 ani).

„Azi, 02.07.2020,am sărbătorit pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, ocrotitor al centrului nostru care de asemenea îi poarta numele. Am adus aminte de Sfântul Voievod Ștefan cel Mare prin rugăciunile și cântările noastre. Pentru mine, centru de tineret Sfântul Voievod Ștefan cel Mare este ca o familie numeroasă cu care am petrecut momente pe care nu le pot uita. În cei cinci ani de când fac parte din centrul Sfântul Voievod Ștefan cel Mare am acumulat cunoștințe despre credința în Dumnezeu, însemnătatea bisericii și grija față de aproapele nostru, dar și ce înseamnă munca în echipă. Alături de acest centru am trecut prin momente dificile dar și momente frumoase fiind încurajați la fiecare pas de către doamna Alexandra Mailat și Pr. Horia Mailat ajutându-ne să ne ducem la bun sfârșit fiecare proiect pus în aplicare. Prin fiecare activitate a acestui centru acumulam noi cunoștințe.(Darius Bălan 16 ani).

Acest moment de sărbătoare a avut menirea de a cinsti pe acest „atlet al Lui Hristos”, dar şi să întrunească şi să încurajeze copii şi părinţii în această perioadă de grea încercare. Activităţile centrului de tineret vor continua şi în această perioadă de vacanţă. (Pr. Horia Mailat)