La sărbătoarea Sf. Nicolae au fost împărțite daruri și la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Bocșa

7 December 2020 Off By Pavel Canea
La sărbătoarea Sf. Nicolae au fost împărțite daruri și la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Bocșa

Cu prilejul sărbătorii Sf. Ier. Nicolae, făcătorul de minuni, la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Bocșa Vasiova a fost finalizată campania umanitară „Ghetuțele lui Moș Nicolae”.

După săvârșirea slujbei Sfintei Liturghii și împărtășirea credincioșilor cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului, preotul paroh Daniel Crecan a cerut îngăduință enoriașilor prezenți pentru a împărți darurile Sfântului Nicolae unora dintre copiii Bocșei.

Alăturându-se campaniei umanitare „Ghetuțele lui Moș Nicolae”, Centrul Catehetic „Vasiova” și voluntarii de la Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” Bocșa au adunat aproximativ 1000 de lei din care au fost cumpărate încălțăminte, haine, dulciuri și jucării pentru patru copii proveniți din familii defavorizate.

Se cunoaște faptul că în orașul Bocșa există câteva Asociații și Fundații caritative care se ocupă, mai ales în preajma sărbătorilor, de împărțirea unor daruri familiilor nevoiașe. Așadar, părintele paroh Daniel Crecan a încercat să găsească copii apropiați bisericii și cu credință în Dumnezeu, bucuroși de fiecare dar primit în numele Mântuitorului.

Tot cu acest prilej, al sărbătorii Sf. Ier. Nicolae, a fost prezentat și volumul „Gânduri către Dumnezeu”, carte care cuprinde cele mai frumoase lucrări semnate de 61 de copii și tineri câștigători ai ediției a 13-a a Concursului Județean de Creații literar-artistice „Gânduri către Dumnezeu”, Bocșa 2020. Despre carte și creațiile copiilor au vorbit Gabriela Șerban (inițiatorul proiectului) și pr.dr. Daniel Crecan (partener în proiect și membru al juriului).

De sărbătoarea Sf. Ier. Nicolae la Parohia „Nașterea Maicii Domnului”  Vasiova s-a dat startul sărbătorilor de iarnă, dar și a unei noi campanii umanitare intitulată „Darul lui Moș Crăciun”.