Munții Țarcu – loc de recreere și rugăciune pentru atoriști

31 December 2021 Off By Pavel Canea
Munții Țarcu – loc de recreere și rugăciune pentru atoriști

În data de 30 decembrie 2021, tinerii atoriști au plecat în drumeție în munții Țarcu cu scopul de a se recrea după o perioadă încărcată, dar și de a fi mai aproape de însăși lucrarea lui Dumnezeu în toată puritatea ei – natura.

Grupul a fost condus de Grigorie Ciucur, schior de performanță și de Rocko Cincheză de la Departamentul de Pelerinaje și Drumeții.

În cadrul drumeției, atoriștii s-au rugat în natură, mulțumind lui Dumnezeu pentru binefacerile pe care le-a trimis în viețile lor, dar și pentru anul care astăzi se încheie. De asemenea, toată durata drumeției a fost, în același timp, o cateheză plină de învățături importante.

„Ca preot, dar nu numai, contextele de rugăciune pe care le-am experimentat au fost multe și diverse, dar în puține momente m-am simțit atât de aproape, la propriu și la figurat, de Milostivul Dumnezeu, Cel care primește și ascultă rugăciunile noastre. Acatistul de mulțumire, citit în mijlocul creației lui Dumnezeu, pe zăpada proaspăt căzută și cu panorama munților în față, a fost una dintre acele ocazii în care simți că sufletul se înalță la cer, iar rugăciunea și contemplația au darul de a revărsa pace și liniște în inimă și peste tot, în jur. Întreaga experiență în natura înveșmântată de iarnă a fost una ziditoare, drumeția fiind și un excelent context de formare duhovnicească, tinerii având multe căutări și întrebări care mai de care mai interesante și mai folositoare”, a mărturisit părintele de suflet al atoriștilor, Mihai Ciucur.

Unde altundeva să te simți mai bine dacă nu în adâncul și mijlocul munților, în locul în care Dumnezeu și-a desăvârșit îndemânarea Pictorului Ceresc? A fost o experiență minunată care a apropiat 15 suflete într-o zi superbă de iarnă! Câteodată ai nevoie de o gură de aer, de un refugiu de la cotidian; drumeția de ieri a reprezentat contextul perfect pentru regăsire și liniștire sufletească!”, a spus Lucian Barbescu.

„Excursia de ieri a fost una minunată deoarece am simțit că acolo, în mijlocul creației lui Dumnezeu, am găsit adevărata liniște alături de persoanele prezente. De asemenea, mă bucur că nu am uitat să-I mulțumim lui Dumnezeu și am făcut acest lucru prin săvârșirea unui acatist de mulțumire, acolo, într-o poiană, iar acest lucru m-a bucurat foarte mult”, a mărturisit Antonia Ciucur, una dintre cele mai inimoase voluntare atoriste.

Drumeția a fost un prilej de recreere pentru toți participanții, după o perioadă plină.