Simpozionul „Iubirea creștină” la Băile Herculane

1 April 2022 Off By Herea Darius
Simpozionul „Iubirea creștină” la Băile Herculane

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și cu sprijinul conducerii Colegiului Național „Traian Lalescu” din Reșita, un grup de 200 de tineri, elevi din cadrul colegiului reșitean și absolvenți ai acestuia, coordonat de părintele profesor Nicolae Chiosa, inspector de religie, participă, în perioada 1-3 aprilie, în orașul-stațiune de pe Cerna, la o nouă ediție a simpozionului „Iubirea creștină”.

Simpozionul a debutat cu un popas duhovnicesc la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, unde s-a săvârșit o rugăciune de mulțumire pentru oportunitatea reorganizării simpozionului, după o pauză de doi ani cauzată de pandemie:

Ne-am adunat la Catedrala Episcopală din Caransebeș pentru a avea un început bun al Simpozionului «Iubirea creștină» pe care elevii de la Colegiul Național «Traian Lalescu» îl organizează și îl trăiesc de câțiva ani de zile. Este prima ediție după doi ani de pauză. În cadrul acestui simpozion, noi încercăm să trăim într-un spirit de unitate, de iubire creștină și prin care învățăm să fim aproape de cei din jurul nostru, să fim buni unii cu ceilalți și să ne iubim unii pe ceilalți”, a precizat Cezara Delia Perian, absolventă a Colegiului Național reșițean și studentă în anul 6 la Medicină, o tânără care a continuat să participe la simpozion și la tabăra ecumenică de la Loreto, organizată în fiecare vară în Italia.

Evenimentul va cuprinde activități prin care participanții se vor cunoaște reciproc, exersând iubirea creștină și descoperind, în comuniune, bucuria tinereții trăite în tinda Bisericii lui Hristos:

Vom începe cu jocuri de cunoaștere și activități desfășurate în comuniune, întrucât avem cu toții nevoie de un timp împreună după doi ani de pauză. A doua zi, se va desfășura o miniconferință în care vor fi abordate ca teme prietenia, unitatea, însemnătatea acestui proiect pentru cei mai mari dintre participanți și experiența trăită de aceștia la Loreto, pentru ca și cei mai mici dintre participanți, care nu au trăit încă o astfel de experiență, să afle ce presupune participarea la Tabăra de la Loreto”, a adăugat Cezara Perian.

După conferință, vor urma discuții pe grupuri în care se vor aprofunda cele discutate în cadrul conferinței, dar și jocuri prin care tinerii vor aplica cele învățate, practicând prietenia și unitatea, în lumina iubirii creștine. Cea de-a doua zi a simpozionului se va încheia cu un foc de tabără, unul dintre cele mai așteptate momente de către toți participanții.

Simpozionul se va încheia duminică, 3 aprilie, cu oficierea Sfintei Liturghii la troița de la casa ecologică din Băile Herculane.

Prin participarea la Simpozionul „Iubirea creștină”, se urmărește punctarea unor soluții la problemele cu care se confruntă mulți dintre tinerii zilelor noastre, îndeosebi după perioada de pandemie, când activitățile în grup au fost restricționate, probleme precum anxietatea, lipsa de încredere în sine și de comunicare. În aceste zile, tinerii sunt îndemnați să se cunoască atât pe ei înșiși, cât și pe cei din jurul lor, să îndrăznească să creadă mai mult în ei, să își formeze prietenii, să se facă fericiți și să îi facă pe cei din jurul lor fericiți, toate în lumina credinței și a iubirii.